Tre dagar innan anslutningstrafiken ska finnas på plats kunde Jörgen Persson i Bräck bekräfta att Bräcke och Östersund ska betala. Foto: Britt-Inger Hellström
Jörgen Persson vice ordförande i kommunstyrelsen i Bräcke kommun. Foto:Britt-Inger Hellström
Bräcke kommun

Beslut om skolnedläggningar skjuts troligen upp

1:36 min

Nästa vecka är det meningen att kommunstyrelsen i Bräcke kommun ska ta ställning till ett tjänstemannaförslag om att lägga ner skolorna och förskolorna i Pilgrimstad och Fjällsta.

Nästa vecka är det meningen att kommunstyrelsen i Bräcke kommun ska ta ställning till ett tjänstemannaförslag om att lägga ner skolorna och förskolorna i Pilgrimstad och Fjällsta.

Men så blir det troligen inte.

Vice ordförande i kommunstyrelsen, Jörgen Persson (S), vill skjuta fram beslutet till december:

– Det jag hoppas på är att arbetsgruppen för barn- och ungdomsfrågor får fördjupa oss i det här och titta på förslaget.

Jörgen Persson vill lägga ett slutgiltigt förslag till kommunstyrelsen i början av december som fullmäktige sedan kan klubba senare samma månad.

Men diskussionerna och utredningarna om skolorna i Fjällsta och Pilgrimstad har pågått under flera år. Senast förra året valde politikerna att skjuta på beslutet. Men om politikerna kan komma till skott slutligen ta ett beslut vet inte Jörgen Persson:

– Vi ska diskutera mellan partierna så får vi se om vi kommer överens om några förändringar.

Boende i Pilgrimstad och Fjällsta menar att de har ett guldläge med sin närhet till Östersund drygt tre mil bort. De menar att en nedläggning av skolan skulle försämra möjligheterna till en utveckling av området.

– Det kan bli mindre attraktivt. Men å andra sidan - blir det ännu mindre barnantal så kan det bli sämre undervisning. Det kanske inte heller blir attraktivt för barnfamiljer, säger Jörgen Persson, och fortsätter:

– Det där är en balansgång som är ganska svår.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista