Erik Koskinen och Kjelle Danielsson - montage. Foto: Stina Öhman/Joakim Nordborg.
1 av 3
Erik Koskinen och Kjelle Danielsson - montage. Foto: Stina Öhman/Joakim Nordborg.
Erik Koskinen. Foto: Stina Öhman.
2 av 3
Erik Koskinen. Foto: Stina Öhman.
Kjelle Danielsson. Foto: Joakim Nordborg/NowaMind Records
3 av 3
Kjelle Danielsson. Foto: Joakim Nordborg/NowaMind Records
P4 Toppen v. 39

Erik K samt Kjelle D utmanar på P4 Toppen

Två herrar i sina bästa år är utmanare på P4 Toppen denna vecka: Erik Koskinen med "Världen blev ful" samt Kjelle Danielsson med "Du gav mig allt".

Erik Koskinen

"Världen blev ful" är tredje släppet från Erik Koskinens soloplatta ”En grop i taget”, den första på 15 år. Albumrelease: 28 september 2015.

Biografi/Fakta:
Erik Koskinen är sångare och låtskrivare som med sitt första band Zarasorg blev veckans singel i Expressen två gånger, fick några kaotiska år av framgång i början på 90-talet som medlem i Lars Vegas Trio.

Under samma period släppte Erik två singlar på Ahlpa/Sony som snabbt blev radio-favoriter, men det dröjde till 1995 innan första fullängds-cd:n "Små Explosioner" kom.

Mätt på nöjesbranchen tog Erik timeout, började meditera och reste till Indien. 2003 gjorde Lars Vegas Trio comeback med skivan "Viva Lars Vegas" som innehöll radiohiten "Låt det vara kul" skriven av Erik.

Nu tar Erik Koskinen omtag och släpper en ny fullängdare.

Webbplats: erikkoskinen.se

Kjelle Danielsson

Kjelle Danielsson, tidigare medlem i dansbandet Jannez, förlorade sin son i våras. Nu vill han stötta den ideella föreningen Ung Cancer och har valt att sjunga in en låt som han fått av Tomas Thörnholm, Herbert Trus och Dan Attlerud. (OBS. Rättad uppgift om upphovsmän)

All behållningen från skivan ska gå till Ung Cancer. Låten heter "Du gav mig allt", och har en text som passar till att hedra minnet av sonen Alexander som gick bort i cancer. 

– Jag har mist vänner och släktingar genom åren men aldrig någon så här närstående. Jag har heller aldrig förstått hur tufft det är, säger Kjelle.

Skivan finns enbart att köpa på nätet.

facebook.com/kjelledanielsson

Dela gärna artikeln och låten - så gör du

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista