Almåsabacken. Foto: Pelle Zackrisson/Sveriges radio.
1 av 2
Almåsabacken. Foto: Pelle Zackrisson/Sveriges Radio
Almåsabacken
2 av 2
Almåsa, försäsong. Foto: Sara Johansson/ Sveriges Radio
Utförsåkning

Almåsa får nya ägare - nyöppning i vinter

5:49 min

Den klassiska Almåsabacken i Offerdal, som varit stängd under några år, kommer troligen öppna igen till vintern. Kalle Bäckwall är en hoppfull ordförande i nya bolaget Almåsa Fritid.

En konstellation av lokala näringslivsmänniskor i nystartade bolaget Almåsa Fritid i Offerdal köper skidanläggningen Almåsa från nuvarande ägaren Almåsaberget Skid & Äventyrsanläggning AB som ägs av Ulrich John.

Nya ägarna tänker köra igång liftarna igen så fort det är möjligt.

– Det kommer att krävas en stor insats för att hinna med detta. Skidliften behöver en översyn innan den körs igång och investeringen av snökanoner och pistmaskin ska också lösas, berättar Daniel Kock som är en av delägarna.

Almåsa skidanläggning startades 1974 och har sedan dess varit en populär skidbacke för många skidåkare från hela Sverige. Almåsa Alpina klubb har skolat fram många duktiga skidåkare och har dessutom varit värd för många mästerskapstävlingar där många kända alpina stjärnor deltagit.

Företagen som har bildat det nya lokala bolaget består av Ica Änge (Magnus Brandberg), K Bäckwall, Änge Chark (Daniel Kock), Jemtel (Roger Jönsson), LEJES Taxi & Buss (Lars-Erik Eriksson) och JA Göranssons Gräv & Lastartjänst.

Samtliga är egna företagare och har verksamhet i Offerdal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista