Sven-Erik Svensson, ordförande i Polisförbundet Jämtland
Polisförbundets Sven-Erik Svensson tycker polisledningen anstränger sig för lite för att bemanna glesbygden. Foto: Johanna Vackdahl/P4 Jämtland
Polisen

Falska förhoppningar om fler poliser i glesbygd

Polisförbundet: Det blir inte fler poliser i glesbygd
1:28 min

Polisens stora omorganisation ger inte fler poliser ute i länet. Men polisledningen vill att vi ska tro det, säger Polisförbundet.

Polisens operativa regionchef Pontus Fälldin gav Rossöborna falska förhoppningar om mer polisresurser i glesbygden, när han i morse kommenterade varför polisen inte dök upp när en misstänkt rattfyllerist voltat i ett bostadsområde i Rossön i fredags. Det menar Sven-Erik Svensson, ordförande för Polisförbundet i Jämtland.

– Jag vill påstå att det inte blir fler poliser ute, utifrån både hur den nya polismyndigheten jobbar och regeringsmedel till polisen, så ser jag ju inte att det är prioriterat med poliser i glesbygd, säger Sven-Erik Svensson.

Det är inte bara Polisförbundet som reagerar på den operativa regionchefens uttalande om att den nya polisorganisationen förhoppningsvis kan lösgöra fler poliser som kan åka polisbil ute i länet. En anonym polis säger till P4 Jämtland att polisledningen vill att vi ska tro att det blir fler poliser ute på fält – men det blir det inte. Och Sven-Erik Svensson håller med.

– Det kommer ju heta så från polismyndighetshåll. Man säger ju att man fyllt på med poliser i de här lokalpolisområdena, men vi kommer inte se någon skillnad ute på gator och torg, säger Polisförbundets ordförande i Jämtland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".