Maja Gahlin ska samla in pengar till Världens barn tillsammans med Shetlandsponnyn Tulla Foto: Anneli Johansson/Sveriges Radio
1 av 2
Maja Gahlin ska samla in pengar till Världens barn tillsammans med Shetlandsponnyn Tulla Foto: Anneli Johansson/Sveriges Radio
Monica Andersson Falk
2 av 2
Monica Andersson Falk arrangerar: Spring för Världens barn i Strömsund Foto: Anneli Johansson/Sveriges Radio
VÄRLDENS BARN - P4 JÄMTLAND

Stort engagemang i Strömsund för Världens barn

7:06 min

Monica Andersson Falk fixar så alla kan springa för Världens barn i Strömsund.

På onsdag är alla välkomna till P4 Jämtlands arrangemang: Spring för Världens barn.

Samtidigt som förhoppningsvis många kommer och springer runt Travbanan i Östersund så sker ett liknande arrangemang i Strömsund.

Stort intresse i Strömsund

Monica Andersson Falk bestämde sig för att kopiera P4 Jämtlands idé att arrangera Spring för Världens barn. Hon tänkte åka in till Östersund och springa men ändrade sig sedan och arrangerar istället ett arrangemang på Skidstadion i Strömsund. - Jag tror att det kommer ganska många deltagare, förklarar Monica.

Det är en vacker skog med inbjudande höstfärger som kantar den 800 meter långa slingan på skidstadion. Där har Monica förberett med utlottning på startnummer och tända marshaller ska lysa upp för deltagarna när mörkret lägger sig på onsdagskvällen.

Hästen Tulla vilar sig i form

Bredvid skidstadion står Shetlandsponnyn Tulla och mumsar på hö i en box på Strömsunds ridskola. Hästskötare Maja Gahlin berättar att Tulla laddar för onsdagens arrangemang med att vila sig i form. Tulla har också skaffat sig sponsorer och ska tillsammans med team Nova dra in massor med pengar till Världens barn.

Hästskötaren Maja Gahlin berättar att Tulla får springa ett varv på 800-metersspåret, naturligtvis oskodd för att inte förstöra spåret.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista