Patrik Sandell
1 av 2
Patrik Sandell står bakom satsningen med en motorarena på Frösö park. Foto: Marcus Frånberg/Sveriges Radio
Patrik Sandell. Foto: Tobias Hising
2 av 2
Patrik Sandell. Foto: Tobias Hising
Motor

Ny motorsportarena ska locka fler till Östersund

0:58 min

En ny motorarena håller på att startas upp på Frösön för att locka fler besökare till Östersund. Rallycrossföraren Patrik Sandell står bakom satsningen.

Rallycrossföraren Patrik Sandell har hållit på med bilar hela sitt liv. Nu har han dragit igång en ny satsning på en motorarena på Frösön som ska erbjuda bil- och däcktester till internationella företag och även förarutbildningar i området intill flygplatsen.

– Vi ser det här som en unik arena för tillexempel billeverantörer att lansera nya bilmodeller och vi kommer även att ha olika säkerhetsutbildningar, säger Patrik Sandell.

Satsningen har egentligen ingenting med motorsport att göra men enligt Patrik Sandell är säkerhetsutbildningar en stor del av att hålla på med bilar och han vill bidra till att öka säkerheten.

– Jag vill att alla ska vara säkrare ute på vägarna, säger han.

Företaget har redan fått tillstånd att köra både på isar i en vik i Storsjön, en tjärn på Frösön och vid flygplatsområdet på Frösön viket innebär att de kommer bedriva verksamhet året runt.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista