Polis

Beväpnad 16-årig biltjuv greps efter stor polisinsats

1:59 min

En beväpnad norsk 16-årig kille i en stulen bil greps efter stor polisjakt i trakterna kring Storlien, där både norsk och svensk polis rustade för värsta tänkbara scenario men där det hela avlöpte väl.


Svensk och norsk polis letade under tisdagkvällen efter en beväpnad 16-åring som stulit en bil i Norge. E14 var avstängd vid gränsen under flera timmar.

Den 16-årige pojken ska ha stulit en bil på svenska sidan gränsen, återvände därefter till Norge och gjorde inbrott i en stuga där han kom över ett hagelvapen som han var beväpnad med när han strax före klockan 22 på tisdagskvällen greps. Han var då åter på svenska sidan gränsen, i trakten av Storlien.

Svensk och norsk polis samarbetade med insatsen och stängde av E14 vid gränsen under ett par timmar.

Gripandet gick relativt lugnt till, men polisen hade rustat för att kunna hantera situationen även om den skulle ta en betydligt allvarligare utveckling, säger polisens länsvakthavande befäl, August Knutsson till P4 Jämtland. 

16-åringen är misstänkt dels för bilstölden, och dels för vapenbrott.

Åklagare hävde under natten gripandet och 16-åringen har överlämnats till vård inom psykiatrin.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista