Ragunda, kommun, kommunhus, politik,
Kommunhuset i Ragunda. Foto: Pressbild/Ragunda kommun.
Politik

Kommunfullmäktiges ordförande beklagar hårt klimat i Ragunda

Jim Salomonsson: Det är bedrövligt
0:52 min

Jim Salomonsson, kommunfullmäktiges ordförande i Ragunda är kritisk mot det hårda klimatet inom politiken i kommunen. Han tycker att det är djup beklagligt att det gått så långt så att oppositionsrådet nu hoppar av.

Oppositionsrådet i Ragunda, centerpartisten Annika Forsström Nordvall hoppar av på grund av kränkningar och mobbing från företrädare för partiet Allt för Ragunda. Att klimatet är onödigt hårt, det håller Jim Salomonsson, kommunfullmäktiges ordförande i Ragunda med om.

– Jag har aldrig upplevt något liknande under mina 30 år i politiken, som jag har upplevt under mina senaste fem år i Ragunda, säger han.

Enligt Jim Salomonsson har det hårda klimatet inte med politik att göra utan det är personligt. Han tycker att man använder sig av personpåhopp i debatter och att det är mer fokus på personer och att leta fel än på de politiska sakfrågorna.

– Det här skulle man ha kunnat inse tidigare utan att det ska få sådana här konsekvenser, jag tycker att det är bedrövligt, säger Jim Salomonsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".