mord, frösön, oktober, våldsdåd
Invid den döde mannens bostad har en minnesplats vuxit fram. Foto: Peter Söderlund/Sveriges Radio.
Misstänkta Frösömordet

Misstänkt kvinna häktad - erkänner brott men inte mord

2:54 min

Kvinnan som misstänks för mord på en jämnårig man på Frösön i helgen häktades nu på morgonen, på sannolika skäl misstänkt för mord. Hon erkänner brott men inte mord.

Kvinnan, som är i 35-årsåldern, erkänner grov misshandel och grovt vållande till annans död, men säger att hon inte hade uppsåt att döda mannen. Det framkom vid förmiddagens häktningsförhandling i Östersunds tingsrätt.

Den misstänkta kvinnan närvarade vid häktningsförhandlingen. Vid 09:45 meddelade rätten att kvinnan häktats, på sannolika skäl misstänkt för mord.

– Skälet till häktningen är att bevisningen är tillräckligt stark mot henne, brottets allvar och sedan risken för att hon kan försvåra utredningen, säger åklagare Emil Westlin som också säger att kvinnan medgav hans yrkande om häktning.

Enligt åklagaren finns det ett antal hypoteser om vad som kan ligga bakom mordet, varav kvinnan har framfört ett motiv.

– Hon erkänner att det var hon som dödade mannen och medger ansvar för grov misshandel. Hon motsätter sig inte häktningsbeslutet, säger kvinnans försvarsadvokat Anderas Victor.

– Hennes omedelbara avsikt var inte att döda honom och därför tycker vi inte på det här stadiet att det handlar om mord, säger Andreas Victor.

Det har hållits ett långt inledande förhör med kvinnan där hon berättade varför hon begick brottet.

– Hon kommer att få utveckla det närmare i förhör framöver, säger Andreas Victor.

Nu fortsätter mordutredningen med ett stort antal förhör samt teknisk och medicinsk utredning.

Åtal ska vara väckt senaste klockan 11.00 den 18 november.

Enligt försvarsadvokaten Andreas Victor kommer utredningstiden troligen att förlängas och han tror att en rättegång kan hållas tidigast i slutet av det här året.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista