Halloweenpyssel
Två elever på Jämtlands gymnasium gick till skolan i halloweenutklädnad och plastsvärd, dagen efter dådet i Trollhättan. Foto: Emelie Andersson/ Sveriges Radio
Skoldramatik

Elever fördömer halloweenutklädnad med plastsvärd

1:03 min

Opassande och sjukt att gå till skolan med plastsvärd dagen efter skolattacken i Trollhättan. Det tycker flera elever på Jämtlands gymnasium.


Gårdagens tragiska händelse med våldsdådet på skolan i Trollhättan har olyckligt krockat med ungdomars Halloweenfirande på Jämtlands gymnasium.

På fredagsförmiddagen drogs en stor polisinsats igång på Jämtlands gymnasium Wargentinskolan i centrala Östersund efter larm om att mystiska, maskerade personer gått in på skolan med något som såg ut som svärd.

Polisen kunde snabbt konstatera att det inte var några våldsverkare. Det var ungdomar, utklädda för Halloweenfirande, som inte riktigt valt rätt tillfälle för sitt maskeradparty...

Flera elever som P4 Jämtland pratat med säger att de blev väldigt rädda när de förstod att alla poliser som dök upp letade efter bevapnade personer.

– Det är helt sjukt hur man kan ens tänka att man går in på en skola dagen efter med plastsvärd. Det spelar ingen roll om det hade varit ett år efter, man gör inte så, säger eleven Max Hurtig.

Även gymnasieeleverna Johanna, Kajsa, och Malin, som inte vill säga sina efternamn, berättar om sina känslor och tankar i ljudklippet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista