Strömsunds kommunhus
Strömsunds kommunhus. Foto: Shaho Aulla/SR
Fritidsaktiviteter

Strömsunds nya Allaktivitetshus invigt

Magdalena Sannemo om Strömsunds Allaktivitetshus
2:29 min

På fredagskvällen inviger Strömsunds kommun sitt nya Allaktivitetshus på Pelarn och Café Saga, vid kommunhuset i Strömsund.

Längre tillbaka i tiden var Pelarn ett klassiskt dansställe och på fredagskvällen blir det med invigningsdisco för alla unga från och med årskurs sju. Framöver ska det bli aktiviteter för alla åldrar, både dag- och kvällstid.

Från veckan efter höstlovet (vecka 45) ska Allaktivitetshuset vara öppet eftermiddagar som träffpunkt för alla som vill hänga med kompisar, efter skolan. Det blir även kvällsöppet ett par kvällar i veckan, till att börja med tisdagar och söndagar mellan 18-21.

Dagtid kommer föreningar, med bland annat dans och musik på programmet att använda lokalerna.

– Förhoppningen är att det här ska bli en träffpunkt för alla åldrar och eftersom det mesta bygger på idéellt arbete är alla som vill vara med och hjälpa till välkomna att höra av sig, säger Magdalena Sannemo, ungdomskonsulent i Strömsunds kommun, till P4 Jämtland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".