Martin Sahlberg vd OSD. Foto Ann-Louise Rönestål Ek/Sveriges radio.
1 av 2
Martin Sahlberg vd OSD tror på idén om konserthus. Foto Ann-Louise Rönestål Ek/Sveriges radio.
Länskulturen
2 av 2
Drygt 30-åriga Folkets hus skulle kunna genomgå en förvandling till Östersunds nya kulturhus, enligt nya tankegångar. Foto: SR
Kultur

Planer för nytt kulturhus vid Folkets hus

7:19 min

Nu finns nya planer på ett kulturhus i Östersund. Och det är inte kommunen som står bakom dem.

Efter år av diskussioner sköt Östersunds kommun i mitten av september upp sina planer på att bygga ett kulturhus, eftersom pengar måste läggas på att fixa fuktskadorna i Rådhuset istället.

Martin Sahlberg som är vd på OSD i Östersund har nu tagit fram ritningar på att bygga om gamla Folkets hus så att det går ha stora konserter där.

Hur en sådan ombyggnation skulle finansieras är inte klart än, men både OSD och fastighetsbolag skulle kunna gå in och delfinansiera.

Initiativet välkomnas av Karin Thomasson (MP) som är kommunalråd i Östersund.
– Jag välkomnar alla initiativ till förbättrade förutsättningar för kulturen, oavsett om det gäller lokaler eller annat. Detta påverkar inte kommunens planer på ett centralt placerat kulturhus eftersom en stor del i den satsningen även är att ett centralt kulturhus bidrar till att öka centrums attraktivitet. Konceptet med ett bibliotek integrerat i ett kulturhus är också centralt för oss. En satsning på OSD kan mycket väl komplettera kommunens, eftersom det finns stor efterfrågan på lokaler som vi inte kommer att kunna tillgodose. Bl.a. arbetslokaler för konstnärer m.m, skriver Karin Thomasson i ett mejl till P4 Jämtland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista