man, kortklippt hår blå munkjacka
1 av 2
Douglas Bergqvist, spelare i ÖFK Foto: Anneli Johansson/Sveriges radio
Douglas Bergqvist passar fotbollen till Dennis Widgren
2 av 2
Douglas Bergqvist passar Dennis Widgren. Foto: Emelie Andersson/Sveriges Radio
Superettan

Ny chans för ÖFK att nå allsvenskan

3:13 min

En poäng krävs för att skriva jämtländsk sporthistoria. Ikväll får ÖFK en ny chans att säkra en plats till allsvenskan.

Lyssna på matchen i webbradion från kl 19:30.

– Det är en vanlig dag, en vanlig match för oss, så vi ska gå ut och försöker vinna matchen och vi laddar som vi gör till andra matcher, säger Douglas Bergkvist som är inne och vilar en stund på hotellet när vi ringer för att kolla läget inför kvällens match.

Det är Syrianska som står för motståndet och för ÖFK krävs det bara en poäng, det vill säga att matchen blir oavgjord, för att de ska säkra en plats till allsvenskan och därmed få spela i Sveriges högsta fotbollsliga nästa år.

– Syrianska är ett bra lag, de gillar att spela boll, så vi vet vad vi måste göra och vi vet att om vi kommer in dit och spelar vårt spel till 100 procent så kommer det att gå bra för oss, säger Douglas Bergqvist.

Hur påverkar den här spänningen er, att ni kan säkra en plats till allsvenskan ikväll och därmed skriva jämtländsk historia?

– Jag tror bara det är roligt, det är något vi ser fram emot. Men vi koncentrerar oss först och främst på matchen och det som händer efter det händer efter. Men det är inget snack, vi vill gå in och vinna.

Finns det inga fjärilar i magen?

– Jo det är klart, det är lite nervigt och så men så är det inför varje match. Men jag tror att det gäller för oss att tänka ut de tankarna och försöka att bara koncentrera oss på matchen och spela vårt spel.

Skulle ÖFK vinna kvällens match går de dessutom upp i serieledning med bara en match kvar att spela.

Matchen startar kl 19:30 och du kan följa den i webbradion här på sajten. Patrik Larsson kommenterar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista