Charkuteriprodukter som korv, bacon, skinka och pastejer orskar cancer.
Charkuteriprodukter som korv, bacon, skinka och pastejer orskar cancer.
Charkvaror på cancerlista

Länsbor är inte oroliga över köttlarm

Länsbor: "Snart törs jag inte äta någonting"
1:40 min

Länsborna är inte oroliga över WHO:s larmrapport om att charkvaror orsakar cancer.

– Jag tycker att allt jag äter och andas är  cancerframkallande. Jag vet inte hur mycket jag ska tro på det, säger Maria Nystedt.

- Snart törs man inte äta någonting. Jag har ätit kött i 78 år och det blir nog ett par år till, säger Sven- Åke Sundbaum.

Kommer du sluta äta de här charkvarorna nu?

- Nä det skulle nog aldrig gå att göra hemma med en familj som äter mycket korv, Maria Nystedt.

Bengt Sundström är förvånad över att WHO klassat så många livsmedel som cancerframkallande.

Blir du rädd?

- Nja, det är så mycket varningar nu så det är inte lönt att bli rädd, men jag tänker nog efter, säger Bengt Sundström.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".