Sparad snö, skidstadion,
Åtta lastbilar kör under hela måndagen i skytteltrafik mellan stadion och det lager med ca 40000 kubikmeter snö som sparats sedan förra vintern. Foto: Marcus Frånberg/SR.
Snö

Nu kommer snön till Östersund

6:26 min

Nu börjar utläggningen av den sparade snön med Världscupen i skidskytte som högsta prioritet. 29 november till 6 december måste det finnas perfekta tävlingsspår.

Elljusspåren har fått förbättrad belysning, spårmarkeringarna har fått nya färger och alla spår utgår nu från Stadion där motionsspåren får en ny sträckning ned mot Torråsen/Rannåsen.

Nu är det bara snön som fattas, och den kommer nu.

Åtta lastbilar kör under hela måndagen i skytteltrafik mellan stadion och det lager med ca 40 000 kubikmeter snö som sparats sedan förra vintern, trots långt ifrån optimala förhållanden.

– Det är inte idealiskt, det är blött på backen men vi får en bra natt. Nu gäller det att ta något lugnande när man kommer hem, skrattar Roger Hedlund som är ansvarig för snötillverkningen.

Förra året lade man ut snön senare men det fick man kritik för.
– Då blev det väldigt sockrigt, nu lägger vi tidigare så att snön får smälta ihop lite. Då blir den fastare.

Det är fortfarande osäkert hur mycket den sparade snön kommer att räcka till men redan nästa helg kan 3 km-slingan vara åkbar.


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista