Rätan, olycka, E45, asylsökande, barn
1 av 2
En tvåårig pojke fick livshotande skador vid en trafikolycka mellan Åsarna och Rätan på E45 på onsdagmorgonen. Foto: Räddningstjänsten Jämtland.
Jörgen Eriksson, räddningstjänsten, Rätan, olycka
2 av 2
Jörgen Eriksson, yttre befäl vid räddningstjänsten i Jämtland, var på olycksplatsen. Foto: Johanna Svensson/Sveriges Radio.
Trafik

Barn svårt skadat i trafikolycka på E45

3:23 min

En tvåårig pojke vårdas med livshotande skador på Akademiska sjukhuset i Uppsala efter en svår trafikolycka på E45 mellan Åsarna och Rätan i morse.

Åtta asylsökande personer på väg mot Östersund färdades i en minibuss som körde av vägen och voltade flera varv.

En pojke fick livshotande skador och vid 13.30-tiden uppgav Akademiska sjukhuset i Uppsala, dit pojken flögs för vård, att hans tillstånd var livshotande och instabilt.

Den person, en 24-årig kvinna, som fördes till Sundsvalls sjukhus är inlagd på akutens vårdavdelning med skallskador och frakturer på revben och rygg. Hon bedöms vara måttligt skadad enligt sjukhuset.

Totalt färdades åtta personer i minibussen när den gick av E45 vid åttatiden i morse och voltade flera gånger.

Utöver det skadade barnet och kvinnan så fördes sex personer i 30-40-årsåldern till Östersund för vård.

Polisen ska nu göra en teknisk undersökning av bilen. Det var mycket halt väglag i södra Jämtland när olyckan inträffade.

Det var två civilanställda vid polisen, som var på väg på ett uppdrag, som upptäckte olyckan.

Trafikolyckan inträffade tre kilometer norr om Rätan i riktning mot Åsarna.

Räddningstjänst från Rätan, Åsarna, Svenstavik samt Östersund, ambulanshelikopter och flera ambulanser skickades till platsen.Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista