Busstationsöverfallet

Tvååring nedsparkad på busstationen i Östersund

2:31 min

Under torsdagskvällen blev en tvåårig pojke nedsparkad av en medelålders man inne i väntsalen vid busstorget i Östersund.

En okänd man gick fram till pojken, som stod tillsammans med sin mamma och ett syskon. Mannen knuffade omkull pojken och sparkade på honom.

Skadorna uppfattades först som allvarliga och en anmälan om vad som rubricerats som försök till mord alternativt försök till dråp upprättades.

Enligt polisen ska gärningsmannen ha lämnat platsen på cykel - alltså från utanför terminalbyggnaden vid busstorget - och färdats Rådhusgatan i nordlig riktning.

Ett vittne ska ha försökt springa ifatt honom.

Polisbefäl Mikael Abrahamsson: Man blir illa berörd. Det är ruggigt, otäckt!

Polisen har förhört mamman och några vittnen om händelsen och man söker i sina register efter personer som gjort liknande saker. 

Polisen vill gärna komma i kontakt med fler vittnen till händelsen, särskilt den person som försökte springa ifatt gärningsmannen.

Utifrån vittnesuppgifter så här långt har polisen utfärdat ett signalement på den misstänkte, som säger att det rör sig om en man i 30-50-årsåldern, mellan 180 och 185 centimeter lång och normal kroppsbyggnad. Han ska ha varit klädd i en blå jacka och blå byxor och haft en mörk huvudbonad och eventuellt glasögon.

På Östersunds sjukhus meddelade man redan på torsdagskvällen att pojken mår efter omständigheterna bra och att hans skador är lindriga.