Östersunds busstation - interiör. Foto: Johanna Svensson/Sveriges Radio.
Östersunds busstation. Foto: Johanna Svensson/Sveriges Radio.
Busstationsöverfallet

Östersunds säkerhetschef om säkerheten på busstationen

Lars-Åke Wallin: Jättesvårt att säga om säkerheten är tillräcklig
0:38 min

Efter att en liten pojke misshandlats på busstationen i Östersund är det många som efterfrågar mer väktarbevakning. Säkerhetschefen på Östersunds kommun säger att det finns anledning att se över säkerheten.

En man har gripits och anhållits på sannorlika skäl misstänkt för attacken mot den tvåårig pojke på busstationen i Östersund på torsdagskvällen.

Efter attacken är det många som ställt krav på mer väktarbevakning på busstationen. När attacken skedde fanns det ingen väktare på platsen.

Lars-Åke Wallin som är säkerhetschef på Östersunds kommun säger att det är svårt att veta om säkerheten på busstationen är tillräcklig eller inte, men att det finns anledning att se över den.

– Det har inträffat ett antal tråkiga incidenter där den senaste tiden så självklart finns det anledning att se över om man behöver göra något och vad man behöver göra i sådana fall, säger han.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".