Kultur

Jon Henrik Fjällgrens vardag förändrades efter skadan

8:44 min

Hälsenan gick av under ett träningspass, men nu är Jon Henrik Fjällgren tillbaka med kyrkoturné och hip hop-låt.

För 10 veckor sedan skadade Jon Henrik sig under ett träningspass. Hälsenan gick av och det har påverkat Jon Henrik mycket.
– Jag kan inte åka ut till fjällen, dansa på scenen eller köra bil, säger Jon Henrik.

Nu är det en haltande sångare som ska bege sig ut på en kyrkoturné i norra Sverige. Det är väldigt fint i kyrkor och akustiken är fantastisk, anser Jon Henrik.
Under turnén ska han bland annat sjunga en del nya låtar och det har blivit mycket tid över för låtskrivandet på grund av skadan.

Det har blivit svårt att kombinera renskötseln och musiken efter succén i Melodifestivalen, förklarar Jon Henrik. Jag tänker mycket på hur jag ska lösa saker och ting och vad jag vill göra mest, tror det är viktigt, understryker Jon Henrik Fjällgren som nu även är aktuell i en hiphop-låt.

Förra veckan släpptes låten "Full Moon Party" som är gjord av det anonyma hiphopkollektivet TUAI där Jon Henrik jojkar på låten.

Naturligtvis får även Jon Henrik under besöket i P4 Jämtlands studio chansen att bidra till #sverigeritar. Han ritar en plats som han längtar till, gissningsvis i vackra Härjedalsfjällen med solnedgång, renar och kåta.