Kabel för optisk fiber (bredband).
Arkivbild: Kabel för optisk fiber (bredband). Foto: Jennie-Lie Kjörnsberg/Sveriges Radio Dalarna
Bredband

Bredbandsaffär kritiseras - och hyllas

0:47 min

En storaffär som berör många av länets bredbandskunder beslutas under torsdagen. Jämtkraft vill sälja sitt bredbandsnät till det privata bolaget IP Only.

Jämtkraft är i färd med att sälja sitt bredbandsnät till internetoperatören och nätägaren IP Only. Östersunds kommun är majoritetsägare i Jämtkraft och därför ska kommunfullmäktige i Östersund under torsdagen formellt besluta om man godkänner affären.

Ägarkommunerna, Östersund, Krokom och Åre har i praktiken redan meddelat att de stödjer försäljningen av bredbandsnätet.

Mille Bessö - verksam i IT-branschen - har som privatperson engagerat sig i frågan och uppmanar politikerna att säga nej till affären. Bredbandsnätet är för viktigt för att säljas och det blir dyrare för kunderna, menar han.

AnnSofie Andersson, som är styrelseordförande i Jämtkraft och också kommunstyrelsens ordförande i Östersund, försvarar affären.

– Vi säkrar att vi får en bredbandsutbyggnad av de tre ägarkommunerna, av en kompetent aktör.

Hör intervjuerna med Mille Bessö och AnnSofie Andersson i sin helhet här nedan...

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista