Publik som sitter på läktaren
Arkivfoto: Emelie Andersson/Sveriges Radio.

ÖFK "i chock" över kommunens beslut

Östersunds FK spelar i fotbollsallsvenskan nästa år och vill bygga ut arenan i Östersund – men klubben är inte nöjd med det beslut som kommunen nu har fattat.

ÖFK skriver på sin hemsida under rubriken "Östersunds FK i chock" att kommunens beslut "inte på något vis uppfyller de intentioner som vårt förslag hade".

Klubben ville bland annat öka publikkapaciteten på norra ståplatsläktaren, flytta restaurangen och uppföra en ståplatsläktare också på den södra kortsidan på Jämtkraft arena. Kostnaden för detta beräknade man till 8,5 miljoner kronor.

Men i dag beslutade kultur- och fritidsnämnden vid sitt möte att enbart förorda att den norra ståplatsläktaren byggs ut med 1 200 platser, och att det blir fler försäljningsställen och toaletter vid den läktaren. Vad det kostar ska en upphandling ge svar på.

ÖFK understryker att klubben själv var beredd att betala för ombyggnaden, men inte för det alternativ som kommunen nu beslutat om.

"Om vi betalar för en Volvo så vill vi inte ha en Trabant!", skriver Östersunds FK på sin hemsida.

Ett definitivt beslut i frågan tas av politikerna i kommunfullmäktige i Östersund på torsdagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista