Bosse Svensson (C)
Bosse Svensson (C). Foto: Johanna Nyman/SR
ÖFK till allsvenskan

Bosse Svensson (C): Kindberg borde respektera arenaprocessen

Bosse Svensson (C): Jag är förvånad på flera plan
0:58 min

ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg får kritik från Centerpartiets Bosse Svensson för sitt sätt att agera i arenafrågan i Östersund.

Bosse Svensson som är Centerns gruppledare i Östersunds kommun tycker att Daniel Kindberg borde veta bättre än att gå ut och kritisera den demokratiska processen kring utbyggnaden av arenan.

På torsdagförmiddagen meddelade kommunstyrelsen i Östersund att ärendet om en eventuell utbyggnad av Jämtkraft arena skjuts upp.

Kultur- och fritidsnämndens tjänstemän har lagt ett förslag om en begränsad utbyggnad, något som har upprört ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg ordentligt. Han har i flera intervjuer starkt kritiserat tjänstemännen för förslaget.

Bosse Svensson är Centerpartiets gruppledare i Östersunds kommun och han är mycket förvånad över Kindbergs uttalanden:

– Jag är förvånad på flera plan. ÖFK har ett så bra värdegrundsarbete i många frågor och de borde kunna driva en diskussion i en demokratisk process på ett annat sätt, säger Bosse Svensson.

Han gillar inte att Daniel Kindberg har gått ut i medierna och kritiserat kommunens tjänstemän i stället för att diskutera direkt med kommunen.

Man vill gå ut och föra en diskussion om kommunen vid sidan av dialogen och det tycker jag är jätteolyckligt.

– Daniel Kindberg är faktiskt chef i ett kommunalägt bolag där han vet hur det fungerar med politisk styrning och han borde veta hur den här dialogen ska föras. Det här för ingenting framåt, det skapar bara konflikter, säger Bosse Svensson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".