ÖFK till allsvenskan

Kommundirektören tar Kindberg i örat för kränkande uttalande

1:00 min

Östersunds högsta tjänsteman, kommundirektören Anders Wennerberg, riktar skarp kritik mot ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg, som även är VD i det kommunala bostadsbolaget Östersundshem.

Kindberg uttalade sig i egenskap av fotbollsklubbens ordförande på torsdagsförmiddagen nedsättande om de tjänstemän som utrett förslaget om en nedbantad utbyggnad av arenan i Östersund.

– Det är tråkigt att han uttrycker sig så, det är väldigt mycket drama runt det här för att vara ett förslag, säger Anders Wennerberg.

Det var i P4 Jämtlands förmiddagsprogram Daniel Kindberg bland annat sa att han belastar tjänstemännen för att de lag fram ett förslag som de inte förankrat eller visat för ÖFK.

Förslaget låg till grund för det beslut om en begränsad utbyggnad av arenan som Kultur- och fritidsnämnden beslutade om på onsdagseftermiddagen. Något som fick ÖFKs ordförande Daniel Kindberg att gå i taket.

På torsdagen skulle ärendet tas upp i kommunstyrelsen och senare på dagen även i kommunfullmäktige men beslutet sköts upp till nästa vecka. Vilken Kindberg kommenterade såhär i direktsändning:

 Och då är det väl rätt självklart att nån med normalbegåvning kommit på att det här måste vi nog tänka till om.

Hur kommer du att agera i frågan?

– Jag kommer att prata med Kindberg om det. Vi vill ju egentligen samma sak men det måste man kunna hantera utan att kalla folk sånt här. Det är ju sina egna arbetskamrater han pratar om också, säger Anders Wennerberg och fortsätter:

– Jag har ju sett exempel på sånt här i andra sammanhang när Daniel varit i farten.