Fullsatt ståläktare
Det är olika bud om huruvida fotbollsarenan i Östersund ska få ytterligare en ståplatsläktare eller inte. Foto: Emelie Andersson/Sveriges Radio
ÖFK till allsvenskan

Öppning för ändring - orsaken till omtag i arenafrågan

1:19 min

Ett nytt förslag som öppnade upp för möjligheten att ÖFK kan få gehör för sina krav på en större utbyggnad av fotbollsarenan i Östersund. Det var orsaken till att det inte blev något beslut på kommunstyrelsen på torsdagen.

– Det nya förslaget lades fram för oss i mejl från kommunledningsförvaltningen på onsdagskvällen, säger Bosse Svensson, gruppledare för Centerpartiet i Östersunds kommun till P4 Jämtland.

– Vi var rätt många som inte var bekväma med att processen där vi försökt vara eniga plötsligt bröts - och att man gick in och körde över det som en enig kultur- och fritidsnämnd beslutat.

Enligt Bosse Svensson protesterade Centerpartiet, Miljöpartiet och Moderaterna mot det nya förslaget - som öppnar upp för projektering och utredning av det som ÖFK begär: en ny ståplatsläktare för 3500 personer.

En källa säger till P4 Jämtland att det är kommunstyrelsens ordförande AnnSofie Andersson (S) som ligger bakom. Hon ska ha agerat sedan ÖFK:s ordförande Daniel Kindbergs gjort ett dramatiskt utspel efter att kultur- och fritidsnämnden presenterat förordat en mindre utbyggnad - med 1200 platser på den befintliga ståläktaren - än fotbollsklubben begärt.

AnnSofie Andersson ställer sig dock helt frågande till att ett nytt förslag skulle ha presenterats inför kommunstyrelsens möte. Enligt henne blev det omtag i frågan eftersom hon ansåg att dialogen mellan kommunen och ÖFK brustit.

– Då har vi ju chans att reparera det - när det blev förslag om att återremittera, säger AnnSofie Andersson.

På tisdag ska frågan om en utbyggnad av fotbollsarenan i Östersund åter upp för diskussion i kommunstyrelsen.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista