Sofia Henriksson
1 av 2
Sofia Henriksson trea i sin comeback i Bruksvallarna. Foto: Emelie Andersson/Sveriges Radio
Tre personer på prispallen
2 av 2
Prispallen i Bruksvallarna, med segraren Charlotte Kalla, tvåan Ida Ingemarsdotter och trean Sofia Henriksson. Foto: Emelie Andersson/Sveriges Radio
Längdskidor

Sofia Henrikssons succécomeback efter tävlingsförbudet

"Att det gick så bra hade jag knappt vågat hoppas på"
2:00 min

Det blev en tredjeplats i skidpremiären i Bruksvallarna för Sofia Henriksson - efter en timeout på elva månader på grund av ätstörningar. Vid mållinjen kom glädjetårarna.

– Det har varit en resa som både varit upp och ner, det har varit en lärorik resa. Jag hoppas att jag ska kunna ha med mig det som verktyg framöver, berättar Henriksson.

21-åriga Sofia Henriksson som tävlar för Piteå Elit SK, och numera bor i Östersund, slog igenom ordentligt i början av förra året. Men i januari tvingades hon ta timeout på grund av ätstörningar. När hon korsade mållinjen efter 5 km klassisk stil i Bruksvallarna kom glädjetårarna:

– Jag känner stor glädje, först och främst att få vara tillbaka på tävlingsspåret. För bara någon månad sen var det inte klart att man skulle kunna stå här.

I klippet kan du höra om Henrikssons tankar inför den kommande säsongen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".