Sporthallen i Strömsund. Den som finns vid gymnasiet håller inte måttet. Därför vill många bygga en ny. Foto: Filip Gustafsson Högman/SR
1 av 2
Sporthallen i Strömsund. Den som finns vid gymnasiet håller inte måttet. Därför vill många Strömsundsbor bygga en ny. Foto: Filip Gustafsson Högman/SR
Susanne Hansson (S) kommunalråd i Strömsund. Foto: Filip Gustafsson Högman/SR
2 av 2
Susanne Hansson (S) kommunalråd i Strömsund. Foto: Filip Gustafsson Högman/SR
Motion och hälsa

Ny idrottshall i Strömsund dröjer

Strömsundsbor: Ny idrottshall behövs
2:01 min

Redan för fyra år sedan lämnades det in ett medborgarförslag om att bygga en sporthall i Strömsund och politikerna var positiva. Men fortfarande är det osäkert om det blir någon idrottshall.

– Det är positivt att ungdomarna är aktiva, säger Ann-Marie Olofsson och Lovisa Persson.

Den gamla sporthallen vid gymnasieskolan Hjalmar Strömer håller inte måttet för alla idrotter och det finns ett politiskt stöd för en ny idrottshall i Strömsund.

Problemet har varit finansieringen. En ny sporthall beräknas kosta mellan 15 och 30 miljoner kronor. Den ska innehålla en fullstor handbollsplan och innebandyplan samt omklädningsrum och läktare, men de pengarna finns inte berättar kommunalrådet, socialdemokraten Susanne Hansson:

– Det gäller att hitta en lösning. Det blir en prioriteringsfråga i slutändan.

Det finns flera orsaker till varför bygget har dragit ut på tiden. Tidigare var det meningen att IFK Strömsund skulle stå bakom bygget och att kommunen skulle hyra lokalen, men planen har dragits tillbaka eftersom det finns risker att det kan bryta mot lagen om offentlig upphandling. Nu ska kommunen göra ett omtag och blir återigen projektledare.

– I den här takten som man arbetar i nu, så någon gång under 2017, säger Susanne Hansson.

Men hon törs inte lova något.

– Det största problemet är att hitta finansiering, säger hon.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".