Henric Carlsson moderaterna
Henric Carlsson (M) lämnar politiken. Foto: Moderaternas Ungdomsförbund
Politik.

Henric Carlsson (M) kritiserar hur partiet tar hand dom unga

Henric Carlsson: Partiet har motarbetat oss unga
0:40 min

Politikern Henric Carlsson (M) kritiserar nu moderaterna i Östersund sätt att ta hand om dom unga och lämnar alla sina uppdrag. 


Den huvudsakliga orsaken är att han ska flytta till Umeå och studera till polis. Men han kritiserar också partiet för att motarbeta dom yngre politikerna.

– Jag har inte känt något intresse på slutet. Man har motarbetat oss unga och inte tagit tillvara på återväxten inom partiet. Dom har inte behandlat oss unga på ett bra sätt. Dom har inte lyft upp oss unga på det sätt dom borde ha gjort och speglat hela samhället och alla åldrar.

– Utan partiet har mest lyft upp dom äldre personerna. Det tycker jag är tragiskt, säger Henric Carlsson (M).

Men Joel Nordqvist (M), ledamot i barn och utbildningsnämnden och ersättare i kommunstyrelsen instämmer inte med Henric Carlsson.

– Jag känner inte igen att unga kritiseras. Däremot har jag all respekt för att unga kan ha det tuffare i politiken. Just för att man inte har så mycket livserfarenhet och för att man är ny och därför har andra förutsättningar. Men dom misskrediteras inte, säger Joel Nordqvist (M).


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".