Foto: Pontus Lundahl/TT, Bertil Ericson/TT
Foto: Pontus Lundahl/TT, Bertil Ericson/TT
Media

Schibsted nobbar Mittmedia

"Vi vill stå starka i en digital framtid"
0:49 min

Det blir inget samgående mellan Mediehusen Schibsted och Mittmedia, det beskedet kom från parterna på onsdagen.

Planerna på en gemensam koncern, som presenterades i maj och berörde nästan 30 dagstidningar, blir alltså inte av. Samtalen har varit konstruktiva men det finns inga förutsättningar för att gå vidare, meddelar parterna. Den avsiktsförklaring som undertecknades i maj löper ut den här veckan och kommer inte att förnyas.

Beskedet kom i ett gemensamt pressmeddelande från de bägge mediehusens representanter Lars Leijonborg, styrelseordförande i Mittmedia och Raoul Grünthal, Sverigechef för Schibsted samt styrelseordförande i Svenska Dagbladet.

– Vi har haft bra förhandlingar och diskussioner, men vi har ändå kommit fram till att det just nu inte finns förutsättningar för en affär. Sedan går vi inte in i detaljer kring exakt varför, säger Raoul Grünthal.

Kommer ni att göra ett nytt försök?

– Jag säger så här att vi är öppna för diskussioner inom branschen. Vi tror att man måste se över hur den här branschen är strukturerad för att morgontidningarna ska stå starka i en digital framtid. Och där kommer vi inte att vara passiva. Det är vi inte direkt kända för.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".