Publik på skidskyttestadion i Östersund
Publiken på skidskyttestadion i Östersund Foto: Annelie Lanner/SR:
Skidskytte

Publiken i Östersund sviker skidskyttetävlingar

Lisa Engman: Värsta konsekvensen är att vi tappar världscupen
0:56 min

Publiken sviker världscuptävlingarna i skidskytte i Östersund. Det kan leda till stora konsekvenser för framtida arrangemang.

– När man tappar dom stora stjärnorna då tappar man även publiken. Men vi ser ändå att det är många unga som är på väg upp och att trenden kan komma att vända, säger Lisa Engman, marknadsansvarig för världscuptävlingarna i Östersund.

Vad kan det ge för konsekvenser om publiktillströmningen minskar?

– Den värsta konsekvensen är att vi tappar världscupen i Östersund. Om det är för lite folk på läktarna kan IBU och EBU säga att dom inte vill förlägga det i Östersund något mer.

Vad skulle det innebära för Östersund?

– Det skulle bli ett stort tapp naturligtvis. Dels det här fönstret ut i världen med nästan 200 miljoner tv-tittare i Europa som följer världscuptävlingarna.

– Sedan tror jag det skulle bli ett stort tapp för Östersund och Jämtland om man tappar det som är rätt stort här med vinteridrott. Vi har ju många aktiva som bor här och det blir en annan typ av utveckling här också eftersom vi har världscupen här i Östersund, säger Lisa Engman.


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".