Forwarden Nisse Bergström, står i båset med lagkamrater och tränare Foto: Simon Gunnholt/Sveriges Radio
Forwarden Nisse Bergström, står i båset med lagkamrater och tränare Foto: Simon Gunnholt/Sveriges Radio
Ishockey

Så vill ÖIK förstärka truppen inför allettan

Sportchefen: I första hand söker vi en back
2:49 min

ÖIK är seriesegrare - men det lägger vi snabbt åt handlingarna. Allettan väntar och nu vill klubben värva för att kunna ta sig hela vägen till Kvalserien.

Nisse Bergström var inte nöjd med onsdagens kvällsmatch mot Kovland (4-2) men tror däremot att ÖIK kan gå långt resten av säsongen. - Målsättningen är att vinna allettan och gå direkt till kvalserien, säger Bergström till P4 Jämtland.

Efter att alla de 22 omgångarna i grundserien har spelats så har ÖIK förlorat endast 2 matcher.
Nu väntar spel i allettan för ÖIK och de tre bästa laget i norrettan. De möter de fyra topplagen från Västras grundserie.

För att nå kvalserien och ta sig hela vägen till Hockeyallsvenskan, så har ÖIK sålt sponsorpaket för drygt en miljon kronor, öronmärkt för spelarinköp.

Men klubben har åkt på en hård smäll i arbetet med att hitta nyförvärv. - Vi hade i stort sett klart med en back från Nordamerika som har gjort en hel del AHL-matcher. Tyvärr så gjorde han illa knäet för två veckor sedan, så det har vi fått skjuta på framtiden, säger Micke Eriksson, sportchef.

Allettan börjar den 28 december.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".