Jämtland Basket möter Solna Vikings Foto: Alf Levin/SR
Jämtland Basket möter Solna Vikings Foto: Alf Levin/SR
Basket

Konkurshotade Jämtland Basket kan få stöd av kommunen

Konkurshotade Jämtland Basket är i behov av en miljon kronor för att klara sin elitverksamhet. Nu kan klubben få ekonomisk hjälp från Östersunds kommun.

Ge Jämtland Basket ett ekonomiskt stöd på 800 000 kronor. Det förslaget presenterar tjänstemännen på kommunledningsförvaltningen  för kommunstyrelsen i Östersunds kommun.

Bakgrunden är att Jämtland Basket lever under konkurshot sedan en tid tillbaka. Orsakerna är bland annat flera sponsoravhopp, och att Skatteverket har hållit inne 100 000 kronor i en skattetvist.

Konsekvensen är att pengar till löner och skatter för december saknas. I slutet av november gick klubben ut offentligt och bad om ekonomisk hjälp. Nu är det upp till politikerna i kommunstyrelsen om Jämtland Basket ska beviljas det stöd som tjänstemännen föreslår.

"Klubben är en viktig kugge i att utveckla den nya sporthallen och arenan som är under tillbyggnad", skriver Johan Palm, chef för kultur och fritidsförvaltingen.

Just nu byggs klubbens hemmaarena, Östersunds sporthall, ut för 120 miljoner kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".