Eva Eklund
Eva Eklund från Hissmofors var stafettgäst i P4 Jämtland. Foto: Emelie Andersson/Sveriges Radio
Stafettgästen

Feministen Eva Eklund kämpar för kvinnorna och gräver i historierna

Hör hela mötet med Eva Eklund
33 min

Hon är en hängiven släktforskare som älskar att gräva djupt i historieböckerna. Möt stafettgäst Eva Eklund från Hissmofors.

Stafettgäst i P4 Jämtland bjuder på ett lite djupare, personligt möte. Den här veckan gästades vi av Eva Eklund som blivit inbjuden av Jessika Svensson.

Eva föddes 1957 och växte upp i Hissmofors, där hon bor än idag. Hon är en hängiven släktforskare som gärna gräver i historieböckerna. Hon kallar sig själv för feminist och är engagerad i föreningen Meja - föreningen för kvinnohistoria och genusforskning - som jobbar för att lyfta fram kvinnor på lite olika sätt.

Som liten var hon en tillbakadragen och tyst tjej, kanske på grund av att hon hade en hörselskada som hon inte kände till då. Vid 30-års åldern försvann hälften av hennes hörsel och hon tvingades lämna sitt drömjobb som slöjdlärare. Idag jobbar hon inom Krokoms kommun.

Klicka på ljudet och hör hela mötet med Eva Eklund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".