ÖIK:s logotype på isen. Foto: Janne Mårdberg/Sveriges radio.
ÖIK:s logotype på isen. Foto: Janne Mårdberg/Sveriges radio.
Ishockey

Nygammal forward förstärker ÖIK

Allettan är bara dagar bort. Då väljer Östersunds IK att förstärka truppen med en forward.

Efter Markus Molins hjärnskakning, som fortfarande håller honom borta från ishockeyn, har ÖIK sökt efter en liknande spelartyp på marknaden. Nu har man hittat rätt. Och det är ett nygammalt ansikte som kommer att ansluta till klubben runt nyår, ett par omgångar in i Allettan.

ÖIK värvar Kristoffer Jonsson, 29, som närmast kommer från Lillehammer i norska högstaligan. Innan dess har han tillbringat fyra säsonger i Fredrikshamn i danska högstaligan. Och dessförinnan blev det två säsonger i hockeyallsvenskan med Oskarshamn.

Kristoffer Jonsson har Hara som moderklubb men spelade juniorhockey i ÖIK och också två a-lagssäsonger med dåvarande Jämtland hockey.

- Det känns väldigt roligt. Vi har haft kontakt med Kristoffer hela hösten. Det är en hårt jobbande forward som kommer att bli en väldigt bra förstärkning för oss, säger Micke Eriksson, sportchef.

ÖIK kommer även fortsättningsvis att söka av marknaden efter förstärkningar, men då kommer det vara en back man söker. Klubben inleder Allettan den 28 december hemma mot Kalix.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".