Julen - ett stressmoment för många. Foto: AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ
1 av 2
Julhandeln, inte vad den varit för många cityhandlare i Östersund, som P4 Jämtland pratat med. Foto: Patric Stollarz/AFP
Rickard Åslund, butikschef på Intersport, upplever ett försäljningstapp på grund av den snöfattiga vintern.
2 av 2
Rickard Åslund, butikschef på Intersport, upplever ett försäljningstapp på grund av den snöfattiga vintern. Foto: Simon Gunnholt/Sveriges Radio
Handel & konsumtion

Nedgång i julhandeln för centrumhandlare i Östersund

Så här tyckte handlarna
2:36 min

Just nu håller handlarna i stadskärnan i Östersund på att sammanställa resultatet från årets julhandel. Många har upplevt ett sämre år än 2014.

Flera ägare till mindre butiker vill inte träda fram med namn men uppger för P4 Jämtland att julhandeln inte alls blev vad de hade hoppats på.

- Det har varit mycket färre människor på staden än tidigare år. Det är oroande. För oss har det inte varit en bra jul, säger en ägare till P4 Jämtland.

Men andra uppger däremot att julhandeln har varit bra.

– Vi har faktiskt haft den bästa julhandeln på fem år, säger Magnus Hjelm, som äger Westvalls på Prästgatan i Östersund.

Rickard Åslund, butikschef Intersport:

– Vi har märkt av att snön saknas, där har vi tappat lite på vissa produkter. Men andra produkter har gått bättre, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".