Ambulansutryckning Trygghetens hus
Foto: Jan Mårdberg/Sveriges Radio.
Olycka

Två svårt skadade vid frontalkrock

"Satt fast i en halvtimme innan vi fick loss honom"
4:23 min

En svensk personbil och en norsk minibuss frontalkrockade på E14 vid nedfarten från Tegefjäll 19:45 på söndagskvällen. En person satt under en halvtimme fastklämd i minibussen.

Kent Eriksson, insatsledare på räddningstjänsten i Åre kommer just från olycksplatsen. Han berättar att det färdades två vuxna och fem barn i den norska minibussen och i den svenska personbilen fanns en person. 

– En vuxen person satt fastklämd i minibussen. I den svenska personbilen färdades en person. Två personer var så pass skadade att man valde att transportera dem till Östersund med ambulans och resterade sex personer var lindrigt skadade eller inte skadade alls och kördes till Åre hälsocentral för vidare kontroll av läkare. 

Enligt polisen var det de båda förarna som skadades så svårt att de fick föras till Östersunds sjukhus. Där säger man i en kommuniké att en av de skadade, en man är allvarligt skadad men inte livshotande och den andre föraren är en ung man i 20-årsåldern, som vårdas för medelsvåra skador. Han mår efter omständigheterna bra. 

Olyckan skedde på en raksträcka och i normala fall är sikten inte skymd. 

– Vi vet inte vad som orsakade olyckan men det är snörök och har fallit cirka två decimeter snö och under snön är det is, så det är mycket dåligt väglag just nu, säger Kent Eriksson. 
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".