Kvinna i korridor.
Ann-Marie Johansson, ordförande regionstyrelsen Jämtland Härjedalen. Foto: Marcus Frånberg/Sveriges Radio
Regionindelning

Jämtlands länsgränser snart historia

Regionråd Ann-Marie Johansson (S): Allt tyder på det
14 min

Redan om tre år kan Jämtlands län och regionen slås samman med de övriga tre norrlänen. Det bekräftar Ann-Marie Johansson, regionråd (S) i Region Jämtland Härjedalen.

Regeringen tillsatte i somras en kommitté, som arbetar med Sveriges framtida regionala indelning. Den har i uppdrag att komma med förslag som innebär ett väsentligt antal färre län och landsting.

Mycket tyder på att kommittén redan nu i juni kommer med ett förslag där Jämtlands län slås samman med de övriga tre norrlänen, Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland. Det skulle då innebära att ändringarna kan träda i kraft redan 1 januari 2019, där väljarna får rösta till valet 2018 i september.

– Allt tyder på det och man kommer att lägga ett förslag att det blir redan 2019. Det vill även de tre övriga norrlänen, säger Ann-Marie Johansson, regionråd för (S) i Region Jämtland Härjedalen.

Klicka på ljudklippet och hör hela intervjun med Ann-Marie Johansson!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".