Maritha Mähler, Kommunals ordförande Mellersta Norrland. Foto: Ingrid Engstedt-Edfast/SR
Maritha Mähler, Kommunals ordförande Mellersta Norrland. Foto: Ingrid Engstedt-Edfast/Sveriges Radio

Kommunal: Osolidariskt att lämna förbundet men stanna i a-kassan

Maritha Mähler: Bättre att stanna kvar och engagera sig
7:01 min

Representanterna i Kommunal Mellersta Norrland träffas i ett möte under tisdagseftermiddagen för att diskutera följderna av den rad med avslöjanden som Aftonbladet gjort om fackförbundet senaste veckan. 


Det finns fortfarande inga siffror för hur många medlemmar Västernorrland och Jämtland har tappat som en följd av den senaste tidens granskning av förbundet det säger Maritha Mähler, avdelningsordförande för Kommunal Mellersta Norrland.

Det kommer att dröja minst tre månader innan en medlem som begärt utträde faktiskt är ute ur förbundet.

Varje dag lämnar medlemmar förbundet, en väldigt tråkig utveckling menar Maritha Mähler, det är bättre att stanna kvar och engagera sig. Själv har hon inga egna erfarenheter från julfester och andra tillställningar i Kommunals regi där det har erbjudits stora mängder alkohol.

– På de träffar där jag har varit har alla fått betala för sin egen alkohol.

Maritha Mähler har kvar förtroendet för Kommunals ledning och hoppas de får en möjlighet att själva ordna upp det som hänt.

Många som lämnar Kommunal väljer att vara kvar i arbetslöshetskassan.

– Medlemskapet är både förbundet och a-kassan och med min värdegrund är det osolidariskt, menar Mähler.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".