Draghundar som drar en släde med en man på
Foto: Laurence Junod
Sport

Andra plats för team Pettersson i tuff slädhundstävling i alperna

Jimmy Petterson: Det var dramatiskt
0:40 min

Draghundsföraren Jimmy Pettersson och hans team från Norderåsen utanför Östersund körde igår in på en andra plats i en av världens tuffaste slädhundsracetävlingar La Grande Odyssé.

 Tävlingen har pågått under nio dagar i franska och schweiziska alperna.

– Det var lite dramatiskt igår. Jag hade 14 minuter bak till han som låg på tredje platsen. Och fram var alldeles för mycket så det fanns ingen chans att ta det. Så det enda som gällde var att få hundarna att klara hela etappen utan några problem och att inte göra några misstag.

Färden gick bra till en början, men plötsligt såg Jimmy Pettersson inga markeringar vart han skulle köra och insåg då att han hade kört fel.

– Då fick jag panik och fick vända och ta mig tillbaka. När jag kommer upp i spåret så kommer han som ligger på tredje platsen. Men han hade inte så mycket krut i hundarna så jag körde om och körde ifrån. Men det var lite svettigt ett tag!, säger Jimmy Pettersson.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".