Gällöbergets militäranläggning. Foto: Janne Mårdberg/Sveriges Radio.
Gällöbergets militäranläggning som planeras bli skidtunnel. Foto: Janne Mårdberg/Sveriges Radio.
Skidtunnel.

Beslut om skidtunnel i Gällö återremitterades

Sven- Åke Draxen (S): Det ena anbudet låg för högt
1:58 min

Bräcke kommun valde igår torsdag, att återremittera förslaget om att satsa mer pengar i bygget av en skidtunnel i Gällö.

Kommunstyrelsen skulle ta ställning till att skjuta in mer pengar, från 9 miljoner till 20 miljoner kronor.

- Det ena anbudet låg för högt och i det andra anbudet saknades vissa delar så det fanns inget vi kunde anta och ta beslut och gå vidare med, säger kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande Sven Åke Draxen (s).

Näringslivet verkar inte vara intresserade men ni driver ändå det här vidare hur kommer det sig ?

– Det här en möjlighet för oss och Bräcke kommun och den här regionen att utöka det som redan finns i länet. Alltså att åka på smala skidor.  Skidtunnel kommer bli ett tillägg i regionen och möjlighet att åka på snö oavsett vilken förutsättning det är utomhus, säger han.

Men det finns redan en skidtunnel i Torsby som gått back i tio år varför tror ni att det kommer gå bättre för er?

– I våran förstudie har vi kommit fram till att driftkostnaderna blir betydligt lägre i den här anläggningen som är i ett bergutrymme. Skidtunnel i Torsby är byggd utomhus ovan mark, säger han.

Men är det här något som kommunen ska satsa på?

– Jag anser att initialt ska kommunen vara med och möjligöra den här satsningen. Men på sikt har vi en målsättning att kommunen ska kliva ur och att det är näringen som ska driva den, säger kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande socialdemokraten Sven Åke Draxen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".