Theresa Flatmo. Foto: Janne Mårdberg
Theresa Flatmo (c), oppositionsråd i Bräcke kommun. . Foto: Janne Mårdberg
Skidtunnel

C vill inte att kommunen blir majoritetsägare i skidtunneln

1:44 min

Bräckes oppositionsråd Theresa Flatmo (c) anser att skidtunneln i Gällö är ett högriskprojekt. Hon vill inte att kommunen ska skjuta till ytterligare 10 miljoner kronor och bli majoritetsägare.

Hon välkomnar därför kommunstyrelsens beslut igår, torsdag som var att återremittera ärendet.

– Det är helt fel. Det här är inte något som kommunen kan eller ska driva. Ingången har varit sen 2014 att kommunen ska gå in med nio miljoner maximalt och vara minoritetsägare och att sedan successivt dra sig ur. Men med ett pennstreck vill man nu förändra detta och vill gå in med 20 miljoner och bli majoritetsägare, säger Theresa Flatmo (c), oppositionsråd.

Finns det risk att ni leker med skattebetalarnas pengar?

– Jo det blir så. Det här är ett högriskprojekt. Det är en sak om företagare går in i ett objekt med egna pengar. Men nu ska vi sitta som förtroendevalda och hantera våra gemensamma skattepengar. Det är en helt annan grej än att hantera sitt eget kapital.

– Vi har ett ansvar att placera skattebetalarna pengar på rätt ställe. Vi måste få in privata aktörer i det här objektet. Det handlar inte bara om kapital utan även att få in kunskap och erfarenheter och kontaktnät, säger hon.

Igår, torsdag skulle kommunstyrelsen ta beslut om kommunen är beredda att investera 20 miljoner kronor istället för nio miljoner på en skidtunnel i Gällö.

Beslutet återremitterades med anledning av att det ena anbudet var för högt och det andra anbudet saknade tillräckligt med underlag för att politikerna skulle kunna ta ett beslut.

– Nu är vi glada. Jag kan inte se något annat än att majoriteten lyssnar på oppositionen nu så att det blir en enighet i frågan. Det här är en så pass stor fråga att majoriteten måste backa, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista