Ida Ingemarsdotter
Ida Ingemarsdotter laddar nu för SM-tävlingar i klubbdressen Åsarna IK. Foto: Emelie Andersson/ Sveriges Radio
Längdskidor

Ida Ingemarsdotter tjurighet kan ge framtida jobb

11 min

Ida Ingemarsdotter succésäsong i längdspåret kombineras med deltagande i Sveriges första sportinkubator.

Efter helgens succé med seger i teamsprinten i Slovenien tillsammans med Stina Nilsson så väljer nu Ida att vila ut hemma i Östersund.
Ida beskrivs ofta som en riktig fighter men själv förklarar hon sin framgång i längdspåret som ett resultat av tjurighet. Ida förklarar att hon gör grovjobbet och levererar det perfekta läget till Stina som sitter på en fantastisk spurt.

Ida tycker det är ganska skönt att slippa fokus på mästerskap denna säsong. Just nu har hon valt att stå över helgens världscuptävlingar.
– Efter att varit en och en halv månad på resande fot och 16 tävlingar så försöker jag nu skapa överskott och få några träningstimmar, säger Ida.

Nästa vecka är det SM-tävlingar i Piteå och Ida väljer att inte ställa upp på alla distanser eftersom det blir världscuptävlingar i Norge direkt efteråt. 

Vinnarkulturen tas tillvara

Längdåkaren Ida Ingemarsdotter är en av flera elitidrottare som ska drillas till att bli framgångsrika företagare och företagsutvecklare i Sveriges första sportinkubator. Ida ser fram emot att lära sig ta fram sina styrkor som hon lärt sig via idrotten t ex kommunicera med media.
- Det är en jättestor möjlighet samtidigt som jag får en känsla för vad jag kanske ska göra när jag lägger idrotten på hyllan, säger Ida.

Ida trivs väldigt bra med livet just nu samtidigt som hon ser på framtiden med tillförsikt. Jag tycker om att röra på mig och tycker om att prata, radio hade ju varit roligt säger Ida med ett skratt.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista