En villa brinner med höga lågor.
Villan i Grenås var övertänd och gick inte att rädda. Foto: Räddningstjänsten
Räddningstjänst

En person befaras innebränd efter villabrand i Grenås

Farhågorna har under måndagen stärkts om att en person kan ha omkommit i branden när en villa i Grenås, Hammerdal, brann ner under morgonen.


Det var vid 6-tiden på måndagsmorgonen som förbipasserade larmade räddningstjänst efter att de sett att det brann i huset.

Polisen har ännu inte kommit i kontakt med den man i 80-årsåldern som var bosatt på fastigheten och vars bil stod parkerad utanför huset.

Först under tisdagen kommer polisens kriminaltekniker att kunna påbörja en grundligare undersökning av brandplatsen och det även begärts assistans av en av polisens så kallad kriminalsökhundar.

När räddningstjänsten kom fram var huset helt övertänt och efter några timmar beslutade de att huset inte gick att rädda utan att det skulle få brinna ner under kontrollerade former.

Det står en bil parkerad på gården och räddningstjänsten befarar att en person kan ha funnits i villan. Rökdykare har sökt igenom delar av villan utan att hitta någon person men de fick avbryta söket på grund av att villan var övertänd.

Polisen har spärrat av platsen och de kommer skicka dit tekniker när brandresterna svalnat.

Polisen fortsätter även sökandet efter den person som ska bo i huset och de utesluter inte att personen kan finnas någon annanstans än i huset.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista