Barn och vuxna som badar
Polis

Flera anmälda fall av sextrakasserier på Storsjöbadet

0:23 min

Det är inte första gången som badgäster anmäler att de har blivit sexuellt ofredade på Storsjöbadet i Östersund.

På söndagen rapporterade P4 Jämtland om tre tjejer, varav två minderåriga, som har polisanmält att ett gäng killar följt efter dem i bassängen och tafsat på dem (se separat publicering nedan).

Anmälningar om liknande fall av sexuellt ofredande på Storsjöbadet gjordes även 2015. Alltså fall där flera personer gemensamt sextrakasserade och var närgångna mot andra.

– Under fjolåret var det två sådana anmälningar. Men det vanliga är annars att det är någon enskild person som man upplever som snuskig, på ren svenska. Det här att man är flera som tillsammans ger sig på andra på det här sättet är mera skrämmande, säger Per Thelin, förundersökningsledare vid polisen, till P4 Jämtland.

Han utesluter inte att det finns ett visst mörkertal när det gäller polisanmälningar. Alltså att antalet sextrakasserier på badet kan vara fler än de som faktiskt anmäls.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista