Linda Svedberg
Keramikern och konstnären Linda Svedberg. Foto: Emelie Andersson/Sveriges Radio Foto: Foto: Emelie Andersson/Sveriges Radio
Stafettgästen

Leran blev Linda Svedbergs stora förälskelse

39 min

Linda Svedberg från Östersund kämpar för det rättvisemärkta och har en stor passion för lera. Möt henne som stafettgäst i P4 Jämtland.

Stafettgäst i P4 Jämtland bjuder på ett lite djupare, personligt möte. Den här veckan gästades vi av Linda Svedberg från Östersund som fått ta emot stafettpinnen från Ann-Christin Holmberg från Rödön.

Linda Svedberg är keramiker och konstnär, hon jobbar som personlig assistent och är en riktig fairtradeälskare. Hon beskriver sig själv som en ointresserad pessimist, men när det väl tänder till går hon igång ordentligt och kan bli helt fast. Exakt så var det när hon fick upp intresset för att skapa med lera, det blev som en förälskelse som var svår att motstå och idag tillbringar hon mycket tid i sin keramikverkstad.

Intresset och glöden för Fairtrade och rättvis handel kom efter några år i Afrika där hon jobbade som volontär. Idag håller hon kurser och föreläser om rättvisemärkta produkter för att hjälpa människorna i Afrika här hemifrån.

Klicka på ljudfilen och hör hela mötet med Linda Svedberg.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista