Britta Söderholm som bor i Kall vill stoppa nedläggningen av Skogsbygården. Foto: Peter Söderlund/Sveriges Radio.
Britta Söderholm som bor i Kall vill stoppa nedläggningen av Skogsbygården och är initiativtagare till torsdagens stormöte. Foto: Peter Söderlund/Sveriges Radio.
Namninsamling

Kallborna skriver under för folkomröstning

4:45 min

Kallborna kämpar nu för att få till stånd en kommunal folkomröstning om framtiden för äldreboendet Skogsbygården och skolköket i Kall.

Britta Söderholm som varit drivande i namninsamlingen till stöd för en folkomröstning säger att man nu fått tillräckligt många underskrifter för att Åre kommun måste ta upp frågan på politisk nivå.

– Vårt mål var att samla 900 namnunderskrifter men vi bröt vid 1 250 för att vi ville lämna in dem till Åre kommun innan första februari, säger Britta Söderholm.

Namninsamlingen för att inte stänga äldreboendet Skogsbygården och skolköket i Kall är nu inlämnat till Åre kommun.

Martine Eng, socialdemokrat i kommunens socialnämnd, säger till P4 Jämtland att först måste namnlistan gås igenom och granskas. Efter det kommer politikerna att ta ställning till om det blir en folkomröstning eller inte. För att det inte ska bli någon omröstning krävs att två tredjedelar av komunfullmäktige röstar emot förslaget.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista