Torstein Stenersen
Torstein Stenersen gjorde sitt livs lopp när han blev sjua i Ruhpolding. Foto: Leif Landin/Sveriges Radio
Skidskytte

Skidskytten Torstein Stenersen fick sitt stora genombrott

Torstein Stenersen: Svårt att sätta ord på känslorna
9:38 min

Skidskytten Torstein Stenersen gjorde sitt livs lopp när han blev sjua i distansloppet i Ruhpolding. Möt skidskytten som lämnat Norge för att nå sin dröm.

Torstein Stenersen är ett nytt namn inom svensk skidskytte som du kanske bör lägga på minnet. För två veckor sedan var det inte många som hade hört talas om 27-åringen som bor i Östersund och tävlar för Ramundberget. Men så skrällde han ordentligt och överraskade de flesta när han blev sjua i distansloppet i Ruhpolding i mitten av januari.

– Det är nästan svårt att sätta ord på känslorna. Man har tränat i så många år för att komma dit man är idag och att sedan få betalt och kunna göra ett sådant lopp, ja det är så många känslor som går genom kroppen så det går inte att sätta ord på de känslorna, säger Torsten Stenersen.

Stenersens sjundeplacering var Sveriges första individuella topp 10-placering i vinter och han hade aldrig tidigare varit bland de 40 främsta i världscupen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".