Skoteråkare. Foto: Ingrid Eriksson.
Arkivbild: Skoteråkare. Foto: Ingrid Eriksson.
Skoterleder

Snöbrist stänger skoterleder

Snöbrist göra att vissa statliga skoterleder vid Sylarna- Helags- och Ovikenfjällen inte går att öppna för snöskotertrafik.

Lederna underhålls normalt från 1 februari till kring den 20 april av Länsstyrelsen, men på grund av det tunna snötäcket går det inte just nu.

Lederna Tossåsen-Lunndörrstugorna samt Gräftån-Arådalen är i nuläget oframkomliga på grund av snöbrist. Dålig framkomlighet råder också på sträckan Vålådalen-Vålåstugorna, samt på lederna från Spjätten mot Höglekardalen och Anarisstugan, skriver Länsstyrelsen på sin hemsida.

Även skoterleden från Bredåsjön till Rogen, i Rogens naturreservat, är oframkmolig på grund av snöbrist. Området är väldigt stenig.          

Så länge det inte är väl snötäckt mark längs de statliga vinterlederna för skotertrafik är snöskoterkörning inte tillåten. Det är inte heller tillåtet att köra långt på sidan av lederna för att nå snötäckt mark.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista