skoterspår
1 av 4
"De har kört på planterat hygge, i vår grustäckt och alldeles intill vårt fritidshus trots skyltning.", skriver markägaren Anna Eriksson på sin facebook-sida. Foto: Privat
skoterspår på kalhygge
2 av 4
"Det som brukar hända, inträffade även i år. Det vill säga "friåkning" av skoteråkare på vår mark. I år var det inte bara intrång det var en ren våldtäkt.", skriver markägaren Anna Eriksson på sin facebook-sida. Foto: Privat
Skoterspår på grustäkt.
3 av 4
"Den här helgen är den värsta och mest kostsamma på hela året för oss markägare. Vår mark är vårt företag som vi ska leva av.", skriver markägaren Anna Eriksson på sin facebook-sida. Foto: Privat
Skoterspår på skogsplantering
4 av 4
"Jag är övertygad om att vi inte är ensamma som markägare i det här området att blivit utsatt för liknande intrång.", skriver markägaren Anna Eriksson på facebook-sida. Foto: privat
Skoter

Markägare i Skärvången fick skogsplanteringar sönderkörda

0:45 min

Markägare i Skärvången har fått sina skogsplanteringar sönderkörda i helgen. De kopplar det till att Skoterns julafton arrangerades i Åkersjön.


Enligt markägaren Åke Eriksson är det ett årligt återkommande problem. De säger att den här helgen är den värsta och mest kostsamma helgen på hela året, för dem som markägare.

– Vi var bereda på det här. Så vi hade lite bevakning, men vi lyckades inte vara där och ta dem på bar gärning inte, säger han.

Vad tycker du om att det här är återkommande?

– Det är gräsligt. Man mår dåligt ut av det. Maktlösheten över att känna dessa övergrepp hela tiden och att det inte går att komma tillrätta och få någon ordning på skoteråkningen. 

Hur ska man komma tillrätta med det här?

– I dag har man ju släppt det för långt. Det är ju faktiskt att det måste bli någon form av förbud. Vi markägare måste slippa de här intrången och förstörelsen på våra fastigheter.

Händelserna är polisanmälda.

Den här nyheten kom till tack vare ett lyssnartips! Tipsa gärna du också! p4jamtland@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista