Hanna ֖berg, Sofia Myhr och Anna Magnusson tog en silvermedalj i i stafett under JVM i skidskytte på tisdagen.  Foto: Skidskytte.se
Hanna ֖berg, Sofia Myhr och Anna Magnusson tog en silvermedalj i stafett under JVM i skidskytte på tisdagen. Foto: Skidskytte.se
Skidskytte

Silver i JVM till skidskyttedamer

Skidskyttarna Hanna Öberg och Anna Magnusson från Östersund samt Sofia Myhr från Hede tog idag hem ett JVM-silver i stafett.

Tävlingen har beskrivits som en av de mest rafflande stafetterna i Junior-VM någonsin. Hanna Öberg hade guldvittring hela sista sträckan men fick till slut ge sig för ett starkt spurtande Norge.

– Det ska bli spännande att följa deras fortsatta utveckling när de nästa år tar steget upp till seniorklassen. Jag minns att vi blev hårt kritiserade när vi för ett par år sedan tog in de här unga damerna i A-landslaget men de här resultaten visar att vi gjorde rätt då, säger Ingemar Arwidson Generalsekreterare för Skidskytteförbundet i ett pressmeddelande.

– Nu ska vi ta det här vidare fram till VM 2019 i Östersund, då vi ska slåss om medaljer på hemmaplan, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista