Jemthumor
Oskar Edler, Erik Edler, Rebecka Nisseby tillsammans med Leif Landin. Foto: Emelie Andersson/Sveriges Radio
Media

Jemthumor gör succé på nätet

12 min

De har gjort succé på nätet och nu tar de steget över till tv. Det handlar om gänget bakom Jemthumor som gör humoristiska kortfilmer på nätet.

I sina korta filmklipp driver de med fördomarna om norrlänningar och stockholmare. Det hela startade som en liten idé utifrån egna erfarenheter. De gjorde ett klipp om krogvakter i Stockholm kontra krogvakter i Norrland och snabbt fick deras påhitt ordentlig snurr på nätet.

– Det spreds som en löpeld, jag har aldrig sett på make, säger Erik Edler som drog igång Jemthumor tillsammans med sin bror Oskar.

Idag är de sex stycken som ligger bakom Jemthumor och de har en Facebooksida med över 11 000 följare och på Youtube är det tusentals personer som sett deras filmklipp. 

Nu tar de även steget över till tv. De har precis skrivit kontrakt med TV4 och ska ingå i en ny talangsatsning med nya sociala medier-fenomen.

– Det här gav verkligen mycket ringar på vattnet. Det känns riktigt kul, säger Rebecka Nisseby som ingår i Jemthumor. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista